Grafiskt blad: Fantasifullt möte

Mars 2017

Marie-Louise Ekmans litografi Fantasifullt möte från 2017 säljs till förmån för Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta, en tväretnisk förening med ca 250 medlemmar med över 30 olika modersmål. KITH gundades 1997 och driver bl a språk- och datakurser i en föreningslokal i Tensta. Den fungerar som ett förlängt vardagsrum för kvinnor i olika åldrar – en unik och trygg mötesplats som formas på kvinnornas egna villkor.

Fantasifullt möte finns i 450 exemplar och kostar 4.500 kr/styck. Medan försäljningen sköts av Tensta konsthall går pengarna oavkortat till KITH. För köp, maila didem@tenstakonsthall.se.

Sedan Tensta konsthall 2012 visade utställningen Göra som man vill: Marie-Louise Ekman i sällskap med Mladen Stilinovic, Sister Corita Kent och Martha Wilson har KITH haft en dialog med Ekman och hennes konstnärsskap. Utöver specialvisningar av utställningen har KITH bjudit in konstnären att berätta om sitt liv och arbete som en del av serien En kvinna nio liv. KITH har även gjort ateljébesök, deltagit i släpp av Ekmans hemsida samt sett teaterföreställningen Försökskaninerna på Dramaten.

Marie-Louise Ekman

Övrigt / Miscellaneous